Ons gamma, een kort overzicht

Met zorg samengesteld

Meerdere soorten brood op basis van gist of desem. – Desem is een beslag van meel en water wat na enkele dagen voldoende bacteriën en gisten bevat om als ‘rijsmiddel’ voor brood te gebruiken. Het brood is vaster van structuur dan gistbrood, heeft een volle smaak en bewaart lang.

Uitgebreid assortiment aan speltbroden. –  Spelt is een echt ‘oergraan’. Het bevat meer proteïnen dan tarwe of rogge. Het is rijk aan fosfor, magnesium en ijzer

Dinsdag en vrijdag levering van glutenvrij brood. –  Dit brood dient 2 dagen vooraf besteld te worden voor 15u. Gluten is de naam voor een groep eiwitten die gliadine bevat. Het brood is speciaal bestemd voor mensen die aangewezen zijn op een glutenvrij dieet.

Al onze broden kunnen besteld worden 2 dagen vooraf voor 15u. Dit kan telefonisch op het nummer 03.664. 73.85 of via  sms op het nummer 04.70.11.07.29 (dit nummer word telefonisch niet beantwoord, enkel sms!)

Uitgebreide keuze aan slaatjes en bio-vegetarische patés. Bekende merken: Abinda, De Hobbit, Lima, De Paddestoel, Bio-Verde, Taifun, … Als vleesvervangers hebben we niet alleen tofu, seitan en tempeh, maar ook een grote variatie aan afgeleide producten.Vegan, lactosevrij, glutenvrij vers en of voorverpakt.

Dagelijks worden verse, biologisch geteelde, groente en fruit van de beste kwaliteit geleverd. Groente en fruit worden iedere nacht met gekoeld transport in onze koelruimtes aangeleverd. Overschotten worden opgehaald en komen ten goede aan minderbedeelden en daklozen.

Mooie kaasafdeling met een wisselend aanbod aan koe-, schapen- en geitenkaas. Heerlijke vaste kazen, zachte kazen en schimmelkazen – uiteraard biologisch!

Wij hebben zowel kazen met dierlijk als vegetarisch stremsel of  lactosevrij

Pasta’s, granen, broodbeleg zoet of hartig,ontbijtgranen, koekjes, snoep,… Glutenvrij lactosevrij vegan of met spelt, het kan allemaal! Uitgebreide “bulkafdeling”. Vele soorten muesli, noten, zaden, gevriesdroogd fruit en zuidvruchten (olijven, dadels, vijgen, krenten, rozijnen).

Oorstokjes, ecologisch toiletpapier / hygiënepapier. Ecologische babyluiers en maandverband. Voeding voor uw hond of kat

ECODO – NATRACARE – BAMBO – YARRAH

Milieuvriendelijke was- en reinigingsmiddelen. Met onze keuze van de beste merken hebben wij een compleet aanbod voor de vloer, de ruiten en de hygiëne in keuken, badkamer en toilet. Met deze producten kiest u voor een ecologische aanpak, met eerbied voor mens, dier en milieu!

SONETT – ALMAWIN – ECODO

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor baby’s en kinderen is er een mooi gamma aan producten.

 • Haarverzorgingsproducten, douchecrèmes, …
 • Natuurlijke producten die de eigen gezonde krachten van je lichaam ondersteunen en stimuleren
 • Deodorants, plantenzepen, …
 • Seizoensgebonden producten (lippenbalsems, verzorgende huidcrèmes, zonverzorging
 • Decoratieve cosmetica met heilzame planten

Ons aanbod komt van twee gespecialiseerde spelers op dit terrein, namelijk Dr. Hauschka en Weleda  ECO COSMETICA (voor mens en milieu!).

Een lekker glaasje wijn smaakt nog beter als je weet dat die wijn afkomstig is van biologisch geteelde druiven. Druiven die met aandacht en zorg voor het milieu zijn geteeld, zonder kunstmest, zonder bestrijdingsmiddelen. Bio wijn bevat ook minder sulfieten. We hebben een mooi aanbod aan Franse, Italiaanse en zogenaamde wereldwijnen.

Wat te denken van een heerlijk Belgisch bio biertje, zoals Jessenhofke: fruitig, kruidig of met fijne hopsmaak.

Groot assortiment aan heerlijke groente- en fruitsappen, recht uit het Pajottenland.

Je vindt bij ons ook appelsap onder privat label. Voor een ongelofelijke prijs/kwaliteitsverhouding drink je overheerlijk appelsap, boordevol smaak en vitamines omdat de appelen direct na de oogst speciaal voor “de Groene Wijzer” worden geperst en gebotteld.

Bij ons steeds vers gemalen koffie en een ruim theeassortiment.
Kopje koffie?

 • Verrukkelijke koffie, geteeld en verwerkt met respect voor de natuur en de koffieboer? Kies voor de mélange van Koffie Kàn, een lekkere Arabica afkomstig uit Mexico.
 • Een lekkere Italiaanse espresso van Simon Lévelt?
 • Liever cafeïnevrij of koffiepads?
 • Niet te vergeten: we hebben ook granenkoffie van Lima.

Kopje thee?

 • Voor de theeliefhebbers wordt het moeilijk kiezen… traditionele thee, groene thee, zwarte thee, fruitthee, kruidenthee, functionele of ondersteunende thee …
 • Lichaam en geest in bloei” dankzij Yogi tea (ginseng flower, jasmine, lotus,…)
 • Biologisch genieten” dankzij Piramide thee (balans, energy, relax, …)
 • Zowel losse thee als thee in builtjes.

Een gezonde voeding en een gezonde levenswijze kan ons voor heel wat kwaaltjes behoeden. Toch kan het gebeuren dat we een tekort hebben aan bepaalde vitamines of mineralen en kan het nodig zijn om onze weerstand wat op te krikken.

Mooi aanbod aan voedingssupplementen en ondersteunende producten op natuurlijke basis.

Ondermeer:

 • BuurManns – de natuurlijke oplossing voor bijna elk aandachtspunt.
 • Bach Bloesem remedies op basis van bloemen en planten. (meer informatie op the Bach Centre)
 • Etherische olies en tincturen van Sjankara.
 • Gemmotherapie-producten (veelbelovende jonge tak van de natuurgeneeskunde die gebruik maakt van aftreksels van boomknoppen)

Onze merken

Een kort overzicht van bekende referenties